Корнелия Нинова бе заявила, че докато Кирил Петков е премиер, няма да участва в правителство!

Лидерът на столетницата ясно заяви вчера, че БСП няма да преговаря за съставяне на нов кабинет с ПП, ако и докато Кирил Петков е номиниран за премиер. Корнелия Нинова е твърдо против позицията му на премиерския пост и отсече, че тя и партията искат нов министър-председател. Е, това се случи само преди часове, когато Петков официално обяви, че ПП предлага мястото му на Асен Василев (досегашен финансов министър).

Тази кандидатура явно вече допадна на Нинова, която обясни, че условието на БСП е спазено и партията е готова да седне на преговори. Тя е на мнение, че следва да се направи всичко, в това число дори невъзможното, за да се предотвратят нови избори, от които България няма нужда. Тъкмо обратното - ще внесат хаос и още нестабилност.

"Ще преговаряме, да. Но ще поставим нашите ясни виждания и условия, които вече ще са вписани и подписани от всички на хартия. Няма да се говори повече на ангро. Ще обсъдим всичко по министри, кабинети, политики, социални въпроси и ангажираност. Всичко със срокове, финанси и прочие", каза Нинова.

Лидерът заяви още, че БСП има задължителни изисквания към социалната ни политика, към промяната в съдържанието на учебниците, промяна в болниците, които, по думите й, не са и не е редно да бъдат търговски дружества. "Ако успеем да постигнем единодушие, то тогава ще сформираме и кабинета", заяви тя.