Луди пари са отделени за закупуване на зърно, но няма такова, а и парите ги няма

Председателят на ИТН не само разтури коалицията, ами направи скандални разкрития за 9-те милиона лева.

Той извади на показ кирливите ризи на Кирил Петков, разкривайки, че премиерът води различна външна политика от тази на външния министър. Той си имал свой министър на външните работи – Весела Чернова.

Премиерът е дал обещание на различни лидери, че ще вдигне ветото на Северна Македония. Това стана ясно от извънредното обръщение на лидера на ИТН Слави Трифонов.

Слави Трифонов разтури коалицията и направи скандални разкрития за 9-те млрд лева (ВИДЕО)

Той бе категоричен, че едностранното нарушение на подписаното коалиционно споразумение от страна на Кирил Петков е безпардонно и грубо.

 Трифонов отсече, че Македония е изключително важна част от историята ни. В този ред на мисли лидерът на ИТН посочи, че никой няма право да взима едностранни решения против волята на народа. Категоризира това нарушение като „национално предателство“.

Слави Трифонов не скри ужаса си от това, че откакто Асен Василев е финансов министър в държавата летят „едни милиарди“. Всеки лев е важен и никой няма право да експериментира с парите ни, категоричен е той.

На този етап никой не е наясно за какво е изхарчена най-голямата сума в историята на страната – 9 млрд. лева и то за девет дни, през декември миналата година са били изхарчени 4 млрд. лева от енергетиката.

1.2 млрд. лева са били взети за закупуването на зърно, но на практика такова няма. Парите обаче също ги няма.

Освен това повечето от мерките, планирани за актуализацията на бюджета ще доведат до увеличаване на инфлацията и обезценяване и на малкото средства на гражданите.

В заключение Слави Трифонов посочи, че министрите на ПП не само водят всички нас към фалит, а и са захвърлили българските интереси в ъгъла.

Слави Трифонов даде да се разбере, че депутатите му ще подкрепят онази част от актуализацията на бюджета, отнасяща се за социалните мерки и пенсиите. Останалите мерки обаче той смята за вредни и дори водещи към разруха.

Трифонов подчерта, че излиза доброволно от управлението. Посочва, че ако целта му е била облаги, е щял да стои „усмихнат и ояден“ в тази коалиция. Допълва, че за разлика от ПП не е такъв и затова изтегля министрите на партията си от кабинета, слагайки край на тази коалиция и агония.

Източник: blitz.bg