Слави Трифонов предизвика истински скандал в мрежата. Лидерът на "Има такъв народ" заяви, че има доказателства за измама за милиони от Асен Василев и Кирил Петков. И нагледно обясни как работи схемата им.


В пост във Фейсбук, Слави коментира, че преди години  ПП - ДБ са били най-големите противници на "инхаус" поръчките. И дори ги заклеймиха като открита кражба на пари. Тогава те спряха всички плащания за строеж и ремонт на пътища,  обвинявайки министъра на ИТН Гроздан Караджов във финансови злоупотреби и кражби. "Как ще е кражба да платиш за вече свършена работа? Сега самите те стартират "инхаус" поръчки и ги финансират допълнително за изграждането на автомагистрала "Хемус".
 Нима това не е кражба господа управляващи? Нима това не е измама? Нали вие самите обвинявахте министър на ИТН и ГЕРБ в най-големите престъпления, като твърдяхте, че инхаус поръчките са особено опасни и начин за източване на пари.  

 

Въпреки това сега използвате същия прийом. Дали вие не се опитвате по този начин милиони?" коментира Слави. В поста си той разсъждава за най-големите измами в правителството в момент и анализира подробно схемите за плащане  и източване на пари.


Ударът определено ще засегне ПП-ДБ, които продължават да губят позиции и обществена подкрепа. А масовите протести, които се задават, няма да помогнат на правителството  да се задържи.