Отчитат дейност на гърба на невинни

Напоследък сякаш се затвърждава порочния метод с наближаването на изборите, имиджът на управляващите да бъде излъскван от МВР.

И този път управниците не изневеряват на „традициите”. Вестник „Монитор” отбелязва на страниците си, че за да се запълнят килиите, полицейските власти арестуват невинни. Да, освен всичко друго, по този начин министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев ни убеждава колко дейни са подчинените му и как са задържали „сериозно количество престъпници”.

В материала на гореспоменатата медия се посочва, че редица невинни граждани са били задържани в рамките на 24 часа, само и само за да се напълнят „клетките” на столичните Районни управления на полицията и да се отчете, че има резултат от борбата с престъпността.

[caption id="attachment_355029" align="alignleft" width="300"]МВР лъска имиджа на управляващите за сметка на невинни хора МВР лъска имиджа на управляващите за сметка на невинни хора[/caption]

Част от невинните задържани по порочната схема, са завели дела в Софийския административен съд. Заповедите за ареста им са били отменени като незаконосъобразни. В решението си съдът посочва, че МВР трябва да плати обезщетения на тези хора, вариращи между 2 и 3 хиляди лева. Причина за това е неоснователното ограничаване на правото на потърпевшите да се придвижват, пише pik.bg.

Кога ще се спре с хвърлянето на пясък в очите на електората?! Задържаме невинни да имитираме дейност, а в същото време освобождаваме убийци, срещу които е повдигнато обвинение по няколко случая. Такъв е и примерът с Йоско Костинбродския, който бе освободен в петък миналата седмица, а в началото на тази властите го обявиха за общонационално издирване. Как е възможно гангстер от неговия ранг да бъде освободен, а след това да се сетят, че този ход е грешен?!

Припомняме, че на „сметката” на Йоско Костинбродския са записани около 30 убийства. Той е сочен като член на престъпната група „Килърите 3”. За последно е бил забелязан в Костинброд със сина си. Къде обаче се е укрил в момента, полицейските власти могат само да гадаят. Според запознати, той е подготвил фалшиви документи и веднага след освобождаването му е забегнал зад граница.