БСП си вързаха в кърпа победата на изборите

Днес в личната си страница в социалната мрежа Фейсбук, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов написа, че с отнемането на правомощията на държавния глава да формира ЦИК на практика служебната Централна избирателна комисия ще трябва да бъде назначавана от политическото мнозинство в парламента – БСП, „Атака” и ДПС.

Този факт е доста стряскащ, тъй като Централната избирателна комисия вече ще е изцяло подчинена и политически зависима. Това се случи благодарение на новия Изборен кодекс, който така услужливо бе приет от БСП, ДПС и „Атака” малко преди изборите тази година.

[caption id="attachment_263888" align="alignleft" width="300"]БСП си вързаха в кърпа победата на изборите БСП си вързаха в кърпа победата на изборите[/caption]

Според Борисов провеждането на избори вече ще е безсмислено, тъй като Мая Манолова ще е наясно предварително с резултатите от вота.

Тя ще е човекът, който ще е наясно кой какъв може да бъде или пък да не бъде, подчертава бившият министър-председател, пише pik.bg. Е, честито на всички ни. Господата управляващи отново успяха да ни вкарат в торбата и да ни манипулират по начин, който е угоден само и единствено на тях. Как ли биха се отразили още няколко десетилетия, в които БСП ще е на власт?! Защото както се очертава, май нещата вървят точно в тази посока.

Вероятно не е далеч времето, в което всеки изразил гражданската си позиция ще се озове в затвора в Белене.