Станислав Илиев, кандидат за кмет на Обединени за София за столичния район Възраждане, крие повече от скандално минало и кариера, случила се под шапката на ГЕРБ и Цветан Цветанов.

Именно по негово време започва работа в МВР, оглавявайки директно отдел за защита от финансови измами. Точно там развива контакти с ЧСИ-та и започва активно да купува апартаменти на ниска цена, а впоследствие ги продава на по-висока.

В това на пръв поглед няма нищо незаконно, обичайна търговия на имоти. Няколко въпроса обаче остават без отговор: как със заплата на държавен служител купува първите си апартаменти; ползвал ли е информация от системата на МВР за сделките си и как това се връзва моралните норми, за които настояват подкрепящите го партии Продължаваме промяната, Демократична България и Спаси София?

Вероятно поради съмнения в участие в бизнеси, нетипични за държавен служител, който има определен доход, но разполагащ с повече от заработените средства, той е освободен.

От МВР Илиев отива в МОСВ, където също не издържа дълго време.

Скандален кандидат за кмет напира да оглави район Възраждане 

В екоминистерството се надушва с Александър Попов. В последствие и двамата са освободени.

Попов има контакти в ОСЕС, където и започва работа. Издърпва там и Станислав Илиев и му съдейства за изкарването на ценз за одитор, категорични са запознати с кариерното им израстване. Илиев и там не се задържа дълго.

Въпросът е защо един човек сменя толкова различни администрации и добри позиции в държавния сектор, и как един държавен служител разполага със средства да закупува и търгува с недвижими имоти, разполагайки с една заплата. Какво ли ще се случи, ако стане районен кмет, може да се досещате сами.

Източник: blitz.bg