Пореден опит за извиване на ръце в ГЕРБ и ПП, или маските паднаха? По-рано днес стана ясно, че Лена Бориславова е предавала информация за "Турски поток" с гриф "Секретно" на журналисти, с цел да дискредитира президента Румен Радев и експремиера Бойко Борисов.

 

След като разкритията станаха ясни в публичното пространство, министърът на вътрешните работи  Иван Демерджиев разкри, че редовното правителство на Кирил Петков е отклонило 150 милиона лева помощ за Украйна. Къде са отишли тези суми не е ясно. Към този момент обаче, в София се провежда протест организиран от ПП срещу Румен Радев. А Петков и Василев очевидно се надяват, че след огласените разкрития за предателство срещу държавата, ще свалят и президента.

 

Изплатени са огромни суми към 24 лица, които уж представляват 45 дружества, но документацията е доста объркана и с огромни пропуски, включително за усвоени европейски средства. Още по-смущаващо е, че близо 53 милиона са платени чрез протоколи, като дори не става ясно кого изобщо подпомагат.

 

Лена Бориславова вече е обект на предварително разследване от страна на ДАНС, а Кирил Петков е обект на интерес от страна на прокуратурата. Преди минути стана ясно, че от Софийска градска прокуратура са предложили на главния прокурор да поиска и имунитета на екс-премиера Бойко Борисов за злоупотреба със служебно положение, но подробностите там тепърва ще се изясняват.

След целия този скандал, правителство ГЕРБ - ПП е все по-малко вероятно. Остава под въпрос какво предстои на следващите избори? Победа за БСП или ще видим начело на държавата "Възраждане"?