Невероятен скандал избухна в ефира на Би Ти Ви. Абсолютно неканен Кирил Петков цъфна в ефира на телевизията и започна да отправя обвинения към опонентите си. Бившият премиер взе думата, не позволи на водещата да вземе отношение и въпреки че наруши програмата на ефира, предизвика още по-голям скандал.

 

От ГЕРБ взеха решение да напуснат телевизията, тъй като не искаха да влизат в преки конфликти с Кирил Петков, който откровено провокираше лични нападки срещу тях. Екс премиерът си позволи да се скара и с останалите присъстващи, но наложи решението си да остане. 

След като Мария Цънцарова на няколко пъти направи опит дипломатично да го отпрати, а той отказа да се съобрази с регламента на предаването, на водещата не й бе оставена друга възможност, освен да проведе дебата заедно с него.

По време на дебата Петков се държеше изключително нападателно и не позволяваше и на останалите опоненти да вземат думата. Няма съмнение, че какъвто и да  изходът от изборите тази неделя, "Продължаваме промяната" няма да позволят да се състави кабинет. И вместо да потърсят опорни точки в които да си сътрудничат с останалите политически сили, по-скоро ще се постараят да задълбочат кризата или да вкарат страната в нова спирала от избори.