Изборът на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общински съвет е на път да отприщи тежки процеси на разкол в местния парламент, прогнозираха общинари от всички цветове.

 

След като четирима души се отцепиха от “Възраждане”, а Ваня Григорова и Диана Тонова от БСП отказаха да участват в гласуването, стана ясно, че петима съветници на “Спаси София” са гласували против Петров, който се счита за фаворит и любимец на Лена Бориславова.

 

Наказателният им вот най-вероятно е форма на протест за това, че коалиционните им партньори от ПП и ДБ изоставиха Борис Бонев и отказаха да се борят той да оглави СОС, каквито бяха първоначалните заявки.

 

За разпри между Бонев и останалите лидери в дясното обединение се заговори още по време на предизборната кампания. Тогава хора от ДБ под сурдинка коментираха, че им е писнало от “педерастките” му номера, претенции и маниер на примадона. Логично, в СОС те, заедно с колегите си от “Продължаваме промяната” заложиха на по-прагматично поведение, в резултат на което дойде и обединителната фигура на Цветомир Петров.

 

Явно лидерът на “Спаси София” не може да преглътне унижението и в най-важния ден за съдбата на столичния парламент, е решил да им го върне, отцепвайки част от гласовете на своите съратници.

Източник: crimesbg.com