Георги Марков използва скандален похват

Нов грандиозен скандал е на път да се разрази в държавата.

Депутатът Георги Марков, който наскоро напусна редиците на ГЕРБ се представя за служител на Национална служба „Полиция”. Това става ясно от стикера, който народният представител нагло е залепил на предното стъкло на личния си автомобил „Мерцедес”, който паркира около сградата на парламента.

Предполага се, че Марков е прибегнал до скандалния похват, за да се отърве от притесненията, които биха му създали катаджиите, или пък да използва безплатно паркинга, спестявайки си парите от таксата за Синя зона.

[caption id="attachment_272977" align="aligncenter" width="300"]Георги Марков използва скандален похват Георги Марков използва скандален похват[/caption]

До момента Марков не е казал нищо в свое оправдание. Не е ясна причината за поредното депутатско безобразие, който разбуни духовете сред обществото. Хората се възмущават, че именно тези, които коват законите, са най-честите им нарушители. Те недоумяват как е възможно да погазваш закона, използвайки присвоен реквизит на полицейските власти. Запознати твърдят, че за подобна гавра с разпоредбите, независимият вече депутат Георги Марков, трябва да бъде арестуван незабавно и да бъде привлечен към наказателна отговорност.

[caption id="attachment_272978" align="aligncenter" width="300"]Стикерът на личния автомобил на Марков Стикерът на личния автомобил на Марков[/caption]

Припомняме, че напускайки парламентарната група на ГЕРБ, Марков обяви, че причината е само една – депутатите нямат възможност за развитие там. Той се жалва, че са били подтискани от „дружинните ръководители”, които стоят на първия ред до председателя на партията Бойко Борисов. Марков посочи и техните имена – Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Красимир Велчев и Димитър Главчев, допълвайки, че има и по-малки, които тепърва се опитват да се налагат.

Марков сподели, че докато е бил депутат от редиците на ГЕРБ е бил подлаган на системно унижение. Независимият депутат си спомня, че всички са се блъскали „като овце” по заповед на някой от дружинните ръководители, за да гласуват по определен начин. Той посочи, че това положение за него е унизително и е длъжен да защити правата на хората, които са го избрали, за да може да се прибере в Свищов с гордо вдигната глава, пише pik.bg. Тук обаче възниква въпросът, щом Марков е толкоз примерен и отговорен, как е допуснал скандалния похват със стикерите на Национална служба „Полиция”?