Елеонора Митрофанова оповести решението си пред българите!

Посланикът на Русия в България активира страшна бомба преди часове, след като приключи разговорът й с бившия вече външен министър - Генчовска. Както знаем, вчера Елеонора Митрофанова даде ясен ултиматум - или днес до 12 на обед да бъде отменено решението за отстраняването на руските 70 дипломати, или ще предложи закриването на посолството на Русия в страната ни.

След като в 12 часа ултиматумът й не бе спазен, Митрофанова написа публично до българите в нета, че спешно ще предложи на родината си да закрие посолството си у нас. "Ще предложа това моментално и безотлагателно! И нека всички българи да са наясно, че вината за последиците и скъсаните отношения между двете ни държави, лежи само на господин Петков и кабинета му", написа тя.

Премиерът, който е в оставка, пък веднага я контрира пред медиите и обяви, че няма да разреши на никой посланик да се бърка в държавните ни дела, да заплашва или да изнудва. Петков заяви, че иска и всички искаме България да си продължи отношенията и партньорството с руската страна, но Митрофанова трябвало да престане да се показва пред медиите и да се изказва по тези теми.

"Няма посланик или дипломат на нечия си страна, които да могат да поставят условия и да си играят с хорските страхове в нашата свободна и демократична държава. Няма как да се случи това, заявявам го и най-отговорно", отсече Петков.