Станка Желева остро критикува Румен Радев в открито писмо

Станка Желева, щерката на Жельо Желев излезе с открито писмо срещу държавения глава Румен Радев. В студиото на сутрешния блок „Здравей България” тя разкри какво съдържа критичното й послание.

„Написах го защото, случващото се сега в България е много тревожно. А още по-тревожна е това, че Румен Радев, който трябва да е балансьор не се държи като демократ и не води страната категорично към Европа и демокрацията.”, заяви Желева.

Дъщерята на починалия държавен глава коментира, че още по-обезпокоително е , че в някои от партиите се чуват призиви за напускане на НАТО и Европейския съюз, а Румен Радев не зае категорична позиция за войната в Украйна и застана на страната на Русия. Всъщност отказа България да помогне на Украйна с оръжие и се подигра с тях като бе съгласен да им пратим каски и бронежилетки.

Желева коментира още, че поведението на президента е скандално защото не излезе срещу руският посланик Митрофанова, която се държа повече от арогантно и не я постави на мястото й като й заяви, че поведението й е недопустимо.

Точно заради това поведение на държавния глава голям процент от хората в България не осъждат остро руската инвазия в Украйна.

„ Не приемам, че Радев не можа да осъди недостойното поведение на посланик Митрофанова!”

Не малко критики отнесе и протежето на президента Стефан Янев: „Генералът сформира партия, която на изборите ще обере националистическия вот, но индиректно показа, че има уклон към Русия.”

„В момента президентството е заприличало на военна казарма, пълно е с военни и служители, работещи за служби. Румен Радев може да обяви военно положение утре, той не е демократ”, е мнението на Станка Желева.

Източник: nova.bg