На отчаяни и крайно необичайни мерки бе принудена Корнелия Нинова по устремният път към политическата падина, поет от управляваната от нея партия БСП.

На разговор в столичен хотел в понеделник, спецфурията събра за широка коалиция 15 партии с уж привидно лява идеология, но с напълно противоположни виждания за управлението и дори коалиционен морал.

 

От хората на Стефан Янев от „Български възход“, та до социалдемократи и божем „патриоти”, червената главатарка напълни хотела с всевъзможен политически тюрлюгювеч - лидери и вицета от всякакъв калибър, с надеждата да стегне нова сглобка вляво според последните политически моди.

 

Ще стане ли БСП „Възраждане“ 2?

Опитите на харпията от село Крушовица да спаси партията си стигна дотам, че редом с нея на масата седнаха откровени коалиционни партньори на ГЕРБ като партията на Стефан Янев и хора, които отказаха да подкрепят собствения й кандидат за кмет на София на последния вот, като партия МИР. В желанието си да възвърне популярността и електоралния интерес към БСП, в политическите среди се заговори, че Нинова планира да създаде второ „Възраждане“ – ляво-патриотичен фронт срещу инвазията на харвардските умно-красиви във властта. И за да има причини да иска от Русия определени дивиденти, съскат пък враговете на БСП. Затова и сред поканените формации били и ВМРО, които червената водачка обяви, че са присъствали, ала собственият й пресцентър я опроверга с новината, че те са получили позивна, ала не са се явили, дискретно отхвърляйки поредния опит на Нинова да спаси партията си.

 

В обединението не е поканен нито един от представителите на „Левицата“, която е съставена предимно от стари съпартийци на червения лидер, като Георги Първанов, Татяна Дончева, Румен Петков, Мая Манолова. Самата Нинова аргументира отказа да покани „Левицата“ с факта, че формацията се опитвала цяла кампания да съсипе БСП” и да работи срещу кандидатите на столетницата.

Истината обаче е друга, шушукат на „Позитано“ 20 „Левицата“ била зашеметена от успеха на Ваня Григорова на изборите за кмет в столицата и започвала упорито да ухажва смуглата съветничка с амбицията тя да стане ракета носител на политическите люспи към нов парламентарен вот и пълния разгром на БСП и неподведената й под отговорност за изборни провали шефка. Самата Григорова също не била поканена в хотела, а и Нинова остро изсъска, че съветничката не била нито лидер на партия, нито член на БСП, че да я канела, където и да било.

 

Не е тайна, че Корнелия Нинова осъзнала, че „създаде чудовище“, което може при добро желание да й измъкне лидерския пост в БСП под носа, и затова остро започна да я хули и критикува чрез верните си васали от „Позитано“ 20.

Изборният успех на Григорова пък се превърна не в триумф на БСП, а в личен такъв на тъмнокосата общинарка, което съвсем увесило носа на червената председателка. Самата Григорова отрича да има каквито и да било партийни амбиции, но тъй като леви врагове на Нинова не я и питат, а ще я примамят да ги има, говори се упорито, червеният лидер отсега взела мерки да привлече към новия си ляво-патриотичен фронт максимално много партии, които да не се сетят първи да поставят Григорова за свой флагман.

Източник: Уикенд