Покровителят Кирил Петков е обещал на „баджанак си“ – депутата Мирослав Иванов нова сладка длъжност. Запознати издават, че половинката на Лена Бориславова се точи за председател на Комисията за защита на конкуренцията.

 

Иванов, когото Лена направи баща през миналия септември, щял да се изправи срещу настоящия председател на парламента Росен Желязков за бленувания пост. От месеци насам мълвата носи, че след ротацията на 6 март, съдбата на Желязков е да бъде назначен в престижната комисия. От ПП обаче внезапно решили, че те също трябва да издигнат свой кандидат.

 

Първоначалният фаворит за стола в КЗК бил Никола Минчев, който жестоко се излъгал в лоялността на Кирил Петков и компания – обещаният му пост пръв в събранието като шеф Росен Желязков щял да отиде при ген. Атанас Атанасов, за да се удовлетворят амбициите на десницата, и неговите в частност за високи кресла в държавата.

 

Стигна се дори до оплаквания от страна на Минчев, че е измамен, а половината ПП застанала зад него и за малко коалицията да се разтури от скандали.

Дори десните признаха, че са готови за вътрешни избори кой – Атанасов или Минчев да е номинираният за шеф на парламентарната комисия, но хората на Киро и Асен бързо му запушили устата с обещания да е в евродепутатската листа.

 

Амбицията да имат свой човек в регулатора обаче не напуснала ПП и се намерил и Мирослав Иванов, който да стане такъв или поне да бъде изправен срещу Желязков. Дори да не заеме председателския пост, човекът на Петков получил уверение, че ще бъде сред членовете на важната комисия.

 

След раждането на дъщеря им Деа, Миро остана в парламента, но Лена Бориславова напусна Народното събрание. Слуховете за повече от приятелство между нея и Петков пък направиха Мирослав Иванов за посмешище и според депутати от ПП било време „да му се реваншират“, при това по възможност с пост, далеч от парламента и медийното внимание.

Източник: Уикенд