Броени дни след Националния съвет на БСП социалисти коментираха скръбно, че ще е цяло чудо, ако видят и два мандата в Европейския парламент това лято, а явно на следващите избори за парламент ще се борят направо за 4% бариера, за да вкарат изобщо депутати.

 

От „Позитано“ 20 са в истинска паника начело с лидера Корнелия Нинова, че през юни, когато се избират евродепутати, ще лъснат пълното забвение и крах на левицата. Не помагат и постоянните критики спрямо ръководството на БСП от настоящите евродепутати на Нинова, които обърнаха палачинката и вече хвалят президента Румен Радев и евентуалния му проект наляво и надясно, с надеждата да се видят в евролистата на Трети март, въпреки че такава партия още няма и на този етап на е ясно дали Радев ще я засили към вота през лятото. Усилените атаки към президента и рязкото връщане на старите ленти от управляващите към съветниците му и позабравените скандали с тях обаче давало уклон, че е възможно партията на президента да се реализира за изборите, въпреки че има спекулации, че Радев изчаква хитроумно, за да види накъде ще задуха вятърът поне до началото на март и ротацията.

Надеждите на приближените около президента той наистина да стартира политически проект обаче станали повод соцлидерът да омекоти тона към държавния глава.

Корнелия Нинова щяла в редица изказвания да обявява част от решенията на Радев за правилни, а критиките му към правителството – за градивни, забравяйки разделителната линия помежду им. С мекия тон соцлидерът се надявала, че електоратът ще се хване на въдицата, че двамата са се помирили, и ако няма „Трети март“, то гласовете за подкрепящите президента на евроизборите да отидат при нейните номинирани. Още два дни не минаха от съвета на столетницата и соцфурията вече похвали публично Радев за „принципната му позиция“.

Източник: Уикенд