Антон Коджабашев, който е световен и европейски шампион по вдигане на тежести се готви да нокаутира досегашния фаворит на социалистите в Бургас Петър Кънев.

 

Запознати обаче разкриват, че не е изключено бившият шеф на федерацията по щанги и настоящ водач на "Левицата" в морския МИР да се окаже и топлата връзка за осъществяването на бъдеща нова коалиция с мащабно представителство между лявото, дясното и центъра, в случай, че ПП-ДБ спечелят първото място на вота на 2 април.

 

Щангист №1 Антон Коджабашев събаря Петър Кънев в Бургас

Коджабашев бе съветник на не кого да е, а на ексминистъра на спорта Радостин Василев, който към днешна дата е водач на ПП в Плевен. Щангист номер 1 вече е разгърнал социалната програма пред избирателите си. Петър Демакса пък разчита на стари лаври в Бургас, предвид факта, че се гласи за пореден мандат в НС, шушукат недоволни от разпределението на първите места в листите бесепари.

 

Те разбира се не пропускат да напомнят, че една от причините Корнелия Нинова да предаде левите гласове и да гласува заедно с ГЕРБ и ДПС "за" връщането на хартиените бюлетини, се криела именно при Кънев.

 

От години опонентът на Коджабашев върти една от най-успешните печатници в страната, която е единствената лицензирана за голяма част от видовете хартия и защити върху нея, ползвана за бюлетините за изборите. Според неофициалната мълва Демакс отново е подизпълнител на поръчката за БНБ и ще спечели огромна сума от завръщането на хартиения вот.

 

В случай обаче, че БСП загуби мандат в Бургас и "Левицата" го отмъкне, това ще представлява пряк удар за "Позитано" 20. 

Както е добре известно, Петър Кънев е един от най-лоялните и щедри благодетели за червената каса. През годините той е дарил стотици хиляди левове и неведнъж именно той е успявал да закрепи бюджета на Столетницата, когато е бил на дупки я заради дългове, я заради редица национални вотове, гълтащи милиони за агитация.

 

Разочарованите от БСП изтъкват, че в същото време Коджабашев, който бе и общинар в Бургас, е добре познат в града. Хората виждат в негово лице възможност спортните бази да се ремонтират с по-бързи темпове от досегашните, особено като се има предвид безкрайната сага с арената. 

Източник: Уикенд