С наближаването на предсрочните парламентарни избори няма как да не обърнем поглед към приоритетите и посланията, на които ще заложат партиите, за да печелят сърцата и гласовете на българите. В контекста на всичко случило се досега обаче, изглежда, че на някои ще им е по-сложно отколкото на други.

 

Припомняме, че “Продължаваме промяната” бе единствената партия, която влезе в политиката с основен приоритет да “изчегъртва” и арестува досегашната власт. В последствие обаче, тя не само не изпълни обещанието си, ами и се обедини с тези, с които щеше да се разправя. След 9-месечно управление и провал на така наречената ротация, пък се стигна до уникално явление в българската политика. Унижението достигна връхната си точка, когато в своя декларация от ПП-ДБ предложиха да съставят правителство с втория мандат, а министър-председател да стане човек от ГЕРБ. Предложиха може би не е най-точната дума… По-скоро… помолиха. Това действие бе определено с нов термин в българския език- “хараКиро”, произлизащо от самоубийствените политически действия на формациите на десните.

 

Логично, попитахме съпредседателя на ПП с какви приоритети ще влезе в кампанията след всичко, което се случи? Отговорът на този въпрос обаче бе повече от скандален! Кирил Петков отговори, че ще заложи на, забележете, проваленото споразумение за ротация! Това може да значи само едно- “хараКирото” продължава…

 

Уникалния отговор на Кирил Петков, гледайте само в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu