Сигнал за бомба изплаши симпатизантите на Бареков

Симпатизантите на новоизлюпения политик Николай Бареков и движението му „България без цензура” бяха изплашени до смърт от сигнал за бомба в НДК.

Сградата бе проверена щателно и в крайна сметка сигналът се оказа фалшив. Въпреки това остава засиленото полицейско присъствие на мястото. Наблюдава се и засилено присъствие на частни охранители. Информационна агенция ПИК отбелязва, че е пристигнал и генерал Кирил Радев, който е собственик на фирма „Крон”, охраняваща НДК.

[caption id="attachment_263406" align="alignleft" width="300"]Сигнал за бомба изплаши симпатизантите на Бареков Сигнал за бомба изплаши симпатизантите на Бареков[/caption]

Гардовете проверяваха наред чантите на всички симпатизанти на Бареков, преди да бъдат допуснати в залата. Запознати припомнят, че именно тази фирма охраняваше и зала №8 в НДК, когато се случи атентатът срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, който се оказа неуспешен. Тогава на всички направи впечатление, че гардовете се забавиха доста с обезвреждането на нападателя на Сокола – Октай Енимехмедов.

Партията на Бареков ще се казва „България без цензура”. Това стана ясно по време на срещата му със симпатизанти и актива на партията. Новоизлюпеният политик оповести, че името е избрано след проучване сред симпатизантите, които предпочели точно това име сред 20-те други. Bnews информира, че от думите на лидера на партията при фокус групите е станало ясно, че ще бъдат в партньорство с формации от патриотичното пространство като ВМРО и от центъра.