Бойко Борисов спечели срещу "Продължаваме промяната". От няколко часа бившият премиер е във фокуса на общественото внимание и всички погледи са вторачени в него. И дори и най-големите му противници се чудят какво се крие зад решението му да си остави вратичка в преговорите с ПП, след като те  публично извършиха ритуално самоубийство. Ще реши да се бори за честта на партията си или ще се "жертва" в името на държавата.

 

И в двата случая Борисов играе като гениален шахматист. В случай, че "Промяната" се извинят публично, те сами ще се оставят в ръцете на победителите, които ще диктуват всеки техен ход оттук-нататък. И след като бъдат употребени за стабилизиране на държавната машина, просто ще бъдат изхвърлени, забравени и ще останат в забвение. Ако опонентите му решат да продължат с безогледното си и нахално отношение, няма съмнение, че експремиерът ще се опре на съвестта си и на честта на партията. И ще настоява за нови избори, доказвайки, че честта на хората с които работи, е по-важна за него дори от политическия кабинет. А българинът обича историите в които онеправданите получават справедливост.

 

Под въпрос остава само едно - отговорът на ЕНП и всички засегнати. Изявленията на Петков, които злепоставиха Мария Габриел, Урсула фон Дер Лайен, както и други представители на ЕП, хвърлиха позорно петно върху цялата европейска администрация. Дали това няма да доведе до толкова сериозни трусове, че България не само да бъде изключена от "Шенген", но и от ЕС и какво ще последва от всичко това...? Можем само да почакаме и да видим.