"Популист", отсече лидерът на Коалиция за България по адрес на журналиста

Войната в политическото пространство става все по-ожесточена. След като в продължение на месеци Сергей Станишев и Бойко Борисов си разменяха задочно нападки и обвинения, съвсем естествено беше намесено и името на гласящия се за властта Николай Бареков. Лидерът на "България без цензура" беше директно нападнат от червеният лидер, който го сравни с Бойко Борисов.

[caption id="attachment_262105" align="alignleft" width="300"]Сергей Станишев нападна Николай Бареков Сергей Станишев нападна Николай Бареков[/caption]

"Той е популист. И то същия като Бойко Борисов", изцепи се в интервю за "Стандарт" Станишев. И продължава с разсъжденията за политическото бъдеще на Бареков. "Няма шанс да се пребори с Борисов, ако се държи като него", разсъждава социалистическият шеф. Въпреки това лидерът на БСП не отрича, че единствено Бареков има шанс да се пребори с бившия премиер.

Думите му, съвсем естествено, не бяха пропуснато от самият Бареков, който съзря в тях страх от нарастващото му влияние сред хората. "Именно Станишев направи Бойко значим, като влезе в словесна битка с него преди време", категоричен е журналистът, предават от ПИК.