Сергей Станишев на съд във вторник, злоупотребил с държавна информация

Сергей Станишев на съд този вторник! Информацията е напълно достоверна и беше изнесена буквално преди минути от Съдебната палата. Червеният лидер ще бъде изправен в съда като обвиняем този вторник, 18 март. Обвиненията срещу него са, че е проявил недопустима немарливост като е изгубил изключително важни документи, съдържащи информация, класифицирана като държавна тайна.

[caption id="attachment_379168" align="alignright" width="270"]Сергей Станишев на съд Сергей Станишев на съд[/caption]

Това се е случило по време на управлението на Тройната коалиция в периода 2005-2009 година, а важните документи са цели седем на брой. Обвинението на прокуратурата е, че Станишев е загубил важните документи, тъй като не е полагал необходимите грижи по съхранението им и по този начин е нарушил важно правила от административния правилник на Министерския съвет.

Досъдебното производство срещу бившия премиер беше произведено още на 27 май 2010 година. До момента делото е връщано три пъти заради различни процесуални нарушения. Очаква се явяването на Сергей Станишев на съд да предизвика огромен шум в медиите, което е и най-голямото притеснение на червения лидер. Точно заради това адвокатите му правят всичко възможно, за да отложат делото, научиха от ПИК.