Лидерът на червените е убеден, че Георги Първанов допуска тежка политическа грешка с АБВ

Гостуването на Сергей Станишев в "Шоуто на Слави" даде отговор на доста от въпросите, повдигнати, след като стана ясно, че АБВ ще се яви отделно от партията-майка на предстоящите през май избори за Европейски парламент.

[caption id="attachment_263560" align="alignleft" width="300"]Сергей Станишев смята, че АБВ е тежка политическа грешка от страна на Георги Първанов Сергей Станишев смята, че АБВ е тежка политическа грешка от страна на Георги Първанов[/caption]

Съвсем естествено, това беше и основната тема, разисквана от червения лидер и сценаристите на шоуто. Бившият министър-председател не се нае да коментира дали наистина съществува запис от среща между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. По думите му обаче е прекалено притеснителен фактът, че ГЕРБ и АБВ говорят абсолютно едни и същи неща в изявленията си към медиите и избирателите.

Според Станишев Първанов е допуснал тежка политическа грешка с проекта си. "Той заяви един път, че не мисли да се връща в БСП, а след това ми каза да отивам в Брюксел, за да поеме той нещата в партията", разкри още червеният лидер.

Станишев се допита и до мнението на Фейсбук последователите си, молейки ги да оценят представянето му при Слави. Очаквано, отзивите бяха на симпатизанти на бившия премиер, които не пропуснаха да го поздравят за достойното му, по думите им, поведение срещу провокациите на сценаристите на гологлавия водещ.