Сергей Станишев напуска Народното събрание

Сергей Станишев напуска Народното събрание. Това стана ясно преди минути. Червеният лидер е депозирал в деловодството на парламента молба за освобождаването му като народен представител от Народното събрание. Това означава, че Сергей Станишев е направил своя избор и решил да стане евродепутат. Въпреки, че неколкократно заяви, че няма амбиции да влезе в Европарламента, действията му досега показваха точно обратното.

След като Сергей Станишев не успя да стигне до премиерския пост, той се насочи към Брюксел. За намерението му да напусне Народното събрание се заговори още преди изборите. Кандидатирането на Сергей Станишев за евродепутат е най-изгодният вариант за него в създалата се ситуация и най-вече след провала на БСП на миналите избори.

[caption id="attachment_414057" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев Сергей Станишев става евродепутат[/caption]

Сергей Станишев се опита да прехвърли вината за провала на Пламен Орешарски и управлението на кабинета му. Сергей Станишев дори помоли Ахмед Доган за помощ. Червеният лидер поиска от Сокола помощ за свалянето на кабинета в замяна, на което му обеща подкрепа за проекта "Южен поток".

След като Ахмед Доган отказа съдействие на Сергей Станишев, той започна подмолно да урежда поста си в Брюксел. Въпреки, че досега категорично отричаше намерението си да влезе в Европарламента, Сергей Станишев доказа, че и този път е действал подмолно в името на личния си интерес.