Мечтата на всеки изпъден от някоя партия политик да остане във властта със своя собствена формация при Радостин Василев ще претърпи пълен крах.

 

Сдружение „Силна България”, което бившият министър се закани да превърне в политическа партия, е напът да остане мъртвородено.

 

След първоначалния наплив от обаждания към координаторите на сдружението – бившият депутат Деян Петков и подчинената на Василев – адвокат Ива Николова, в момента никой не се интересува от създаването на структури в  страна, откриването на офиси и дори от регистрацията на партията на ексминистъра, прочут с прозвището Руди Гела.

 

Сдружението на Руди Гела се оказа „мъртвородено“

Заради летния сезон, липсата на симпатизанти и спадналият рейтинг на Гела в парламента, все по-малко хора се интересували от бъдещето на „Силна България”. Координаторите, които имат за задача да ангажират активисти, записали се да подкрепят партията по телефона, не виждали причина да звънят, за да им раздават задачи, защото лидерът почти е изоставил идеята си за нов политически проект. Партията няма нито една структура, създадена в страната, нито пък е започнала постъпки за регистрация в съда.

 

От екипа на Радостин Василев издават, че това също ще създаде проблем, тъй като избраното от бившия спортен шеф име на партията се дублира едно към едно с неправителствената организация „Силна България”. Тя е учредена още през 2000 година. Според юристи ще е трудно да се запише и партия под това име, въпреки че законът изрично подчертава, че две партии не могат да имат дублиращи се названия, но не казва нищо за НПО. Затова и част от малцината симпатизанти на Радостин Василев, предимно бивши депутати от Плевен, зависещи от благоволението му, били на мнение, че уж драмата с дублажа на имената е просто повод да се протака учредяването на партията и тя въобще да не се създаде.

 

През пролетта координаторът Ива Николова не отрече, че Радостин Василев има амбиции дори да учреди „Силна България” в НДК с огромен човешки ресурс, но днес подобна мечта е напълно невъзможна. „Силна България” няма нито сайт, нито официални лица за контакт освен лидера и двамата му координатори. Дори слуховете, че президентът Радев се огледал във Василев с цел да го подпомага партийно, вече не вдъхновяват симпатизантите и се наблюдава сериозен отлив от феновете в социалните мрежи.

Източник: Уикенд