Румен Радев критикува властта и я насърчи да не бави промените!

Румен Радев потвърди, че се нуждаем от спешна актуализация на бюджета и че вместо да се карат и дърлят в пленарна зала, родните управници трябва да работят сериозно. И час по-скоро да се вземат наложителните мерки против кризата, за които се говори отдавна, но още няма особен, да не кажем никакъв, резултат.

"Нагледали сме се на средни пръсти в парламента, а и на какво ли още не", каза Радев по повод скандала с циничния жест на Ицо Хазарта вчера към депутатите на Бойко Борисов. Държавният глава обаче призова към по-мъжко и достойно поведение, защото с всичко, което правят и говорят в НС, народните избраници показват единствено отношението и уважението си към избирателите.

"Ядрено оръжие в България няма. Това са абсурдни предположения и спекулации", категоричен е Радев. Отговорът му бе следствие на слуховете за изтребителите, които вчера са летели над страната ни и са се приземили в "Граф Игнатиево". Той обясни, че става реч за обикновена тренировъчна практика и нищо, което да е риск за гражданите.

Президентът каза, че е най-важно да има добър диалог и разбирателство между различните браншове и властта. "Всеки има правото да излезе на протест, защото има огромни нужди, които не са задоволени. И тук не говорим само за надзирателите, а за редица сектори", коментира държавният глава.