"Неподготвена сте", заяде се политикът с водещата на сутрешния блок

Зрителите на бТВ станаха свидетели на поредния политически сеир в ефира на медията. По време на интервюто си за сутрешния блок на телевизията, Румен Петков не успя да се сдържи и отново демонстрира невъздържания си нрав. Политикът се нахвърли върху водещата Генка Шикерова, обвинявайки я, че не е достатъчно добре подготвена. Повод за гнева му стана въпросът на Шикерова защо Петков не е уведомил Сергей Станишев и Корнелия Нинова за разговорите си за АЕЦ Белене.

[caption id="attachment_263835" align="alignleft" width="300"]Румен Петков отново се развилня Румен Петков отново се развилня[/caption]

"Да си тръгна ли?", развилня се Петков пред шашардисаната водеща. Бившият министър заяви, че няма нищо общо с решението на ГЕРБ също да се включат в разговорите за новата централа. Депутатът разкри още, че министърът на икономиката Драгомир Стойнев и министър-председателят Пламен Орешарски са наясно със срещите му с ГЕРБ за проекта.

Петков заяви още, че няма за какво да се чувства виновен, че се е срещал с Бойко Борисов. Според него проблемът не е в срещата, а във факта, че Станишев и Корнелия Нинова отказват да разговарят с лидера на ГЕРБ. Въпросът на Генка Шикерова в качеството си на какъв взема толкова присърце проекта за АЕЦ Белене обаче го изнерви, предават от БЛИЦ.