За пореден път влизаме в ролята на пушечно месо

Истината за това кой е наредил на Кирил Петков да изгони 70-те руски дипломати, видя бял свят.

Оказва се, че в случая далеч не става дума за шпионаж, а за това, че страната ни е използвана като опитно зайче или дори като пушечно месо.

Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров бе поканен в Нова тв, за да коментира създалото се напрежение по оста София - Москва.

Румен Овчаров разкри страшната истина за изгонените руски дипломати

Той е категоричен, че в случая страната ни отново е употребена като опитно зайче. По същия начин на 27 април държавата ни бе употребена като опитно зайче, за да видят останалите страни какво би се случило, ако спре да плаща руския газ, каквото бе искането на Русия. Всички видяхме, че след като направихме този експеримент бяхме отстреляни.

Факт е, че нито една от големите сили не ни брои за фактор. Едва ли е останал незабелязан фактът, че за три месеца управляващият ни елит кекна три пъти и предаде националните ни интереси.

Първият от тях бе договора за газа с „Газпром“. Сега за пръв път насам от 1998 г., страната ни няма газ за цялата зима.

Овчаров е категоричен, че по този начин Великобритания и САЩ правят опити да намалят руското присъствие в дипломатическите мисии в Европа. Неписано правило гласи, че петте постоянни членки на Съвета за сигурност имат малко по-големи представителства.

Източник: blitz.bg