Румен Овчаров е в тандем с Георги Пирински

Нови буреносни облаци надвиснаха над главата на Сергей Станишев, след като стана ясно, че Румен Овчаров превзема подмолно БСП.

Всеизвестен е фактът, че Румен Овчаров е един от властелините в БСП през последните 25 години. От доста време насам той прави тайни опити да превземе червената партия, алармират източници от „Позитано” 20. Побелелият кардинал в партията залага на младите „лъвове”, чрез които се опитва да разпарчетоса окончателно Сергей Станишев и да го захвърли в Брюксел.

[caption id="attachment_413561" align="alignright" width="300"]Румен Овчаров е в тандем с Георги Пирински Румен Овчаров е в тандем с Георги Пирински[/caption]

От няколко седмици насам Румен Овчаров е успял да привлече в отбора си Калоян Паргов и Желю Бойчев. Заформилата се тройка не престава да пуска отровни стрели срещу лидера на БСП Сергей Станишев и да го тласка все по-осезаемо към политическото небитие. От „Позитано” 20 посочват, че съкралната фраза, която бе изречена от Румен Овчаров, че за Станишев трябва да се мисли като за нещо останало в миналото, никак не е случайна. Наблюдатели посочват, че тези думи подхождат на „сицилиански дон”.

Предвид напрегнатата политическа обстановка преди задаващите се предсрочни избори, Румен Овчаров търпеливо и толерантно бе оставил Сергей Станишев да вилнее на воля, без да го „хапе”. Целта беше да не се прояде общественото доверие към червените редици. Към днешна дата обаче Румен Овчаров е категоричен, че решителният момент е настъпил и смята да прегази Сергей Станишев като валяк. Румен Овчаров успешно дърпа конците на младите партийни активисти в тандем с Георги Пирински, докато лидерът на партията минава в кръгова отбрана. Председателят на партията столетница обаче е избрал мълчалива стратегия. Той отказва да говори публично срещу заформилата се вътрешнопартийна опозиция.

Сергей Станишев е отредил тази роля на верните му Мая Манолова, Корнелия Нинова, Антон Кутев и Михаил Миков, които го защитават със зъби и нокти и не дават и косъм да падне от и без това оредяващата му коса. Съотношението на силите в двата лагера се променя всеки ден и не е изключено Станишев да бъде бламиран на следващия пленум на БСП, пише pik.bg.