„Корнелия, ти тръгна за лидер като алтернатива на Сергей Станишев, не ставай нов Станишев. Репликата, че няма кой да те смени, е най-голямото доказателство, че си за смяна.“ – това каза по време на заседанието на НС на БСП днес Румен Овчаров. По думите на Овчаров трети противоуставен мандат на Нинова ще бъде тежка политическа грешка. Единственото нещо, което трябва да прави сегашното ръководство е да подготви прехода към ново. „На тези местни избори имаме 250 съветници по-малко, в цели региони БСП я няма въобще на политическата карта, а някои от кметовете, които сегашното ръководство брои – не са на БСП“ – категоричен беше Овчаров. Според него БСП е загубила своя морален облик.

Румен Овчаров обяви, че Корнелия Нинова е за смяна

Той повтори буквално думите на Кирил Добрев от участието му пред Нова телевизия тази сутрин. Според Добрев трети мандат на Нинова ще доведе БСП под 4%. Корнелия Нинова освен в политически батак, вкара БСП в тотална юридическа несъстоятелност, като дори не е внесла промени в актуалното състояние на партията и поставя под риск легитимността на ръководните органи. По думите на Добрев в момента БСП се държи като партия джудже, присламчвайки се към независими кметове и обявявайки ги за свои, нещо което те после отричат.

Румен Овчаров обяви, че Корнелия Нинова е за смяна - Снимка 2

Днешното заседание на НС на БСП започна при тотална липса на кворум, като в залата се забелязваха само около 60 присъстващи, някои от които не са дори членове на Националния съвет. Въпреки това беше обявено началото на заседанието с преглед на актуалната политическа обстановка, който по същество се изразява в прочитането на статусите на Корнелия Нинова от фейсбук и запознаване на членовете на НС с каквото е изписано във вестниците. След това Борислав Гуцанов се опита да направи преглед на резултатите на БСП от местните избори, опитвайки се да пробута опорката колко добре се е справила партията, което предизвика в последствие и репликите на Румен Овчаров.

По време на заседанието беше допуснат да се изкаже Любомир Черногорски, който не е член на НС на БСП, но поиска да бъде изключен от партията дългогодишният организатор Ивайло Лилов, който пък в момента е шеф на Ел Би Булгарикум. Според Черногорски Лилов трябва да бъде изключен, защото го е уволнил. Нещо, което буди недоумение, предвид факта, че само преди малко повече от година Георги Гьоков уволни Надя Клисурска от поста заместник-министър на труда и социалната политика, нещо което той обяснил с „желание на шефката (Нинова, бел.ред.)“.

Пред полупразна зала в т. Разни Нинова и Гуцанов предложиха над 30 редови социалисти за изключване, защото не се съобразили с техните желания по повод местните избори. Така от партията изключиха почти всички членове на БСП Сливен и БСП Шумен.

Румен Овчаров обяви, че Корнелия Нинова е за смяна - Снимка 3

След като направиха и тази чистка, от ръководството изхвърлиха и Георги Пирински като главен редактор на списание Ново време. Списание НОВО ВРЕМЕ остана единствения остров на нормалност сред медиите, които принадлежат на БСП и неговите автори продължаваха с остър и критичен език да назовават истината, каквато е. След като унищожи вестник ДУМА, слагайки за главен редактор екс СДС кадър и служител на вестник Демокрация – в лицето на Нора Стоичкова, сега Нинова посегна и на списание Ново време, като там реши да сложи послушният й Александър Симов.

Според неофициална информация и слухове на близки до Позитано 20 наши източници, преди две седмици Атанас Зафиров събрал и малкото останали служители на БСТВ, където обяснил че няма пари за издържане на телевизията и тя въобще няма да заработи отново, въпреки, че преди година Нинова се кълнеше, че просто местят офиса и ще започнат отново да излъчват.

На фона на цялата тази гротеска, сричайки секретарят на ИБ Вяра Емилова се опита да изчете пълен с грешки документ наречен Общ организационно политически план за работа на БСП през 2024 г. Бяха приети и правила, на които трябва да отговарят кандидатите за евродепутати от БСП, които не са променяни от години.

Румен Овчаров обяви, че Корнелия Нинова е за смяна - Снимка 4

Председателят на Българския антифашистки съюз и председател на БСП Красна поляна Евгений Белий пък напуснал работното си място на Позитано 20, несъгласен с политиката, водена от Нинова. Според запознати Белий, който минава за един от най-искрените социалисти, не можел да понесе състоянието, до което е докарана БСП и не искал да има нищо общо  повече с това.

Източник: che-bg.com