Двама души – цяла България! Така отцепникът от поредна партия Радостин Василев ще управлява най-новото отроче на българската политика – собствената му формация „Силна България”.

 

Във вторник независимият депутат обяви създаването на политическа партия от учреденото си преди това гражданско движение, а за координатори за Южна и Северна България посочи Ива Николова (не прочутата журналистка) и Деян Петков.

 

Руди Гела стяга партия с подчинените си

Петков е познат на широката общественост, стига да й се е занимавало с депутати, които си сменят позициите и партиите през половин година. Когато бе част от „Има такъв народ”, Петков, който влезе в парламента на мястото на Василев, щом стана министър на спорта обяви, че Кирил Петков и компания са „манипулатори и не може да им се има доверие“.

 

Това по никакъв начин не го спря да напусне Слави Трифонов заедно с Руди Гела и неколцина ренегати и да пристане на същия този Кирил, който го направи областен координатор на „Продължаваме промяната” в Плевен.

С ренегатстването на Петков не се свърши дотук и днес IТ специалистът вече е в

нова формация – тази на Радостин Василев.

 

Ива Николова обаче се оказва по-интересна - младата дама е вторият от общо двамата координати на цялата партия на бившия депутат на Слави и Кирил Петков, ала от години също като Петков е зависима от Радостин Василев. От 9 години Николова работи за адвокатската кантора на плевенския юрист в столицата, а преди това е била шеф на международния отдел в ЦСКА.

 

Именно покрай червените брюнетката се запознава с новия партиен шеф, тъй като години наред Василев бе адвокат на ЦСКА, докато не го изгониха от клуба и дори заведоха дело срещу него. В този период Руди Гела предлага на Ива Николова да изостави червените хуни и да се присъедини към екипа му в адвокатската кантора и тя започва да ръководи отдел „Спорт“. Преди да се дипломира, младата юристка е била дори е екипа на покойния министър Иван Станчов - дипломат и външен министър в кабинета на Ренета Инджова, твърди самата тя. Днес Николова сменя колос в политиката и филантропията като Станчов за Руди Гела и новото му поприще по път за изборите наесен.

 

Василев се заканил да участва на вота за местни избори, като много от привържениците му са освен негови подчинени в кантората му. други недоволни отцепници от екипа на Слави Трифонов, които още мислят, че имат място в политиката.

 

Пиарът на злополучния Руди – Кирил Веселински, също е част от новата формация и в социалните мрежи громи ударно старите приятели на шефа си. Говори се, че Радостин Василев има гръб и в лицето на президента Румен Радев, под чието ръководство направил прословутия запис на срещата на ПП, от която лъснаха скандални изказвания за назначаване на родни ръководители на служби от чужди посолства.

Източник: Уикенд