Работохолизмът на Корнелия Нинова е пословичен и дори в първия ден на предизборната кампания, червената шефка не изневери на обичая си да бачка от тъмно до тъмно.

Още в 9 сутринта вчера гранддамата на Столетницата крачеше по столичния площад "Славейков" и ул. "Граф Игнатиев", заедно с господин, когото често сме засичали около партийната центрара на "Позитано" 20.

Най-вероятно срещата им е била в безистена на номер 8, тъй като Нинова и спътникът й се спряха пред заключена метална решетка, където изчакаха да им отворят. Пътьом "Желязната лейди" на БСП хвърли по едно око на витрините с народни стоки и така затвърди представата, че въпреки високия пост, битът й не се различава драстично от този на редовите й избиратели.

За сутрешната си среща Корнелия беше заложила на елегантна рокля в кралско синьо - любимият цвят на Елизабет Втора и Маргарет Тачър. Въпреки елегантността, това не е най-сполучливата краска за начало на кампанията. Старите социалисти са известти с омразата си към синьото, тъй като в зората на демокрацията то стана символ на вечния противник СДС. Въпреки хилядите метаморфози на политическия хоризонт, комунягите и до днес ненавиждат тази част от палитрата и като нищо може да стоварят гнева си върху председателката.

В този дух на скоро се изказа и отцепилият се от БСП Георги Кадиев. Във Фейсбук той се зачуди защо Нинова е обявила война на всички в ляво и същевременно се е прегърнала със субектите в дясно. Може би синята рокля изразява именно тези промени в любовта й, гадаят минувачите по "Графа".

Източник: Crimesbg.com