Бившият транспортен министър Росен Желязков е най-вероятната номинация на ГЕРБ за шеф на 48-я парламент.

Към момента в самата партия все още бистрят кандидатурата му като се изчаква решението на Изпълнителната комисия. 

Причината за неокончателното решение било намерението на Борисов в последния момент да лансира името на друго острие на ГЕРБ, особено в предишния напрегнат състав на парламента – Радомир Чолаков. Лидерът на партията бил впечатлен от ораторския му майсторлък.

Депутатите от новия парламента ще се съберат на 19 октомври за първото си заседание и клетвата. То ще бъде открито от доайена Вежди Рашидов. 
Запознати твърдят, че партията ще вземе решението кой да оглави парламента на заседание, насрочено за късно вечерта във вторник.
Според мълвата Желязков вече се готви за първата си реч. 

Втората политическа сила в парламента – ПП все още умуват дали изобщо да предложат Никола Минчев за титуляр или да го излъчи само за вицепредседател при новата конфигурация на силите. Не е изключено, ако той все пак заеме председателското място в парламента, наследникът му Мирослав Иванов отново да се сдобие с ролята на заместник. Има вероятност обаче не той, а новата звезда на партията Искрен Митев да бъде зачислен на този пост. 

Знае се, че Кристиан Вигенин със сигурност ще е новият зам.-председател. Най-вероятно тази роля отново ще бъде връчена и на Муккадес Налбант от ДПС, Цончо Ганев от „Възраждане“ и ген. Атанас Атанасов от ДСБ. За момента не е ясно кого ще лансират за голямата трибуна от „Български възход“.
Източник: Уикенд 
 

Росен Желязков е новото предложение за шеф на парламента