Бившият държавен глава окачестви изказванията на ПП относно скандала с руските дипломати като популизъм

Росен Плевнелиев заяви в студиото на националната телевизия, че много би се радвал, ако отношенията между нашата страна и Русия стоят на здрава основа. Ако наистина съществуват истински доказателства, че има руски дипломати, които са работили против България, те трябва да си отидат, каза ексдържавният глава пред Г. Любенов.

Неговото мнение е, че е необходимо двустранните ни отношения да стъпят на здрава основа и на историческа истина, а не да почиват  на манипулации.

При сегашната ситуация някой от най-високо ниво трябва да уведоми руската страна как посланик Митрофанова си позволи да обижда българския премиер. И да обясни на руснаците какво всъщност се случва у нас. Трябва да разберем кои са тия общественици и журналисти, които са си позволили да получават по 4 бона от Русия. Да се извадят на бял сват истинските доказателства.

Плевнелиев обвини в популизъм управляващата партия ПП, които вадят някави тайни списъци и проявяват върховно неуважение към българските институции.

А шефката на кабинета Петков бе квалифицирана не за първи път като човек, който иска да влияе върху общественото мнение с мерки, несъответстващи на конюнктурата и заяви, че президентът Радев изобщо не попада в категорията „политик от миналото” като добави, че моментът е подходящ да се състои дебат, от който да бъде излекувано болното ни общество.

В заключение бившият държавен глава каза: „Да, може да сме благодарни на Русия, че ние освободила, но не трябва да й се кланяме.”

Източник: blitz.bg/politika