Карадайъ е на двудневно официално посещение в Анкара

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган разговаря с лидера на българското Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресслужбата на президентската институция в Анкара.

Срещата, на която е присъствал и министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, се е провела в президентския дворец в турската столица, а официално темите на разговорите не се съобщават. Тя е била и закрита за журналисти.

Реджеп Ердоган прие Мустафа Карадайъ в президентския дворец в Анкара

По неофициална информация обаче основната тема на разговора между Ердоган и Карадайъ са били предсрочните парламентарни избори у нас. 

Преди срещата с турския държавен глава, лидерът на ДПС е присъствал на погребението на майката на заместник-председателя на Републиканската народна партия Фаик Йозтрак, предаде БНР. 

Мустафа Карадайъ е на двудневно официално посещение в Анкара. В рамките на визитата си той провежда срещи с лидери на някои от политическите партии в страната.

По-късно от пресцентъра на ДПС уточниха, че Реджеп Ердоган и Мустафа Карадайъ са обсъдили и отношенията между България и Турция в контекста на енергетиката и природния газ.

Изборите ще отминат, но тежката зима ще дойде, каза лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов проведоха в понеделник среща с български граждани в Турция във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. В нея участваха представителите на ДПС за район Тракия - Гюнер Четин, за район Мармара - Лютви Йозгюр, за район Бурса - Танер Чауш, за район Измир - Исмаил Ватансевер, и за район Истанбул - Фахри Ватансевер. На срещата присъстваха над 100 симпатизанти на ДПС.

Източник: dir.bg