Румен Радев открито скочи на Кирил Петков!

Напрежението между президента и премиера започна да става все по-явно. Нещо повече - Радев скочи открито срещу Петков, който идната седмица отива в Брюксел и не е ясно каква позиция ще защити пред евролидерите. Държавният глава не скри недоверието си към него, предвид отношението на Петков към приема на РСМ в Евросъюза.

Радев заяви днес ясно и категорично, че позицията, която български премиер трябва да има на визитата в Брюксел, е единствено в защита на българския ни национален интерес. Всичко друго, всяка реплика, която е уж случайно изпусната и е в разрез с интересите на страната, ще бъде наказана с тежки последици.

"Петков е длъжен да се съобразява само с благото на родината ни и нейния интерес. Той заминава скоро за Брюксел и затова не бива да мълчи и да се крие, а трябва още сега, пред целокупния народ, да заяви ясната си позиция по темите, за които ще говори. Българите трябва да знаят дума по дума всичко, което смята да прави и да каже там", обяви Румен Радев.

Той призна и е крайно разочарован от разпада на кабинета и омразата, която се вихри в парламента от дни. "Институциите са блокирали, цените растат, хората беднеят, а цялата отговорност тежи на правителството. Как може толкова управници още да не го разбират", не крие възмущението си държавният глава.