Радан Кънев направи изненадващо признание за оставката си

Радан Кънев, който вчера изненадващо хвърли оставката си, проговори за решението си да се оттегли от поста си на говорител в Реформаторския блок. Оттеглянето му се оказа поредното сътресение в блока на реформаторите преди изборите.

Днес той коментира в ефира на БНТ взетото решение. Радан Кънев разкри причините за оттеглянето си. Снощи той написа в социалната мрежа, че е било крайно време някой да хвърли камък не по реформаторите, а в мутните води на българската политика.

[caption id="attachment_418212" align="alignright" width="300"]Радан Кънев Радан Кънев проговори за оставката си[/caption]

Радан Кънев заяви, че по отношение на управлението си страната ни е много далече от останалите развити държави, на които се опитва да подражва. Той каза, че това, от което се нуждае България са действия, а не празни обещания.

На въпроса дали предварително се е допитал за оставката си с Иван Костов, Радан Кънев отговори, че решението за това е лично негово и никога не се е допитвал да бившия лидер за каквото и да било.

Бившият говорител на Реформаторите заяви, че съпартийците му са се смутили от решението му да се оттгели. Той заяви, че партията се нуждае точно от това, за да се стигне до промените, от които отдавна се нуждае.

Радан Кънев заяви, че за целия български народ е обидно да му се съобщи кой ще го управлява още преди изборите. Той каза, че не желае да участва в подобна игра. Радан Кънев допълни, че всеки се бори за място на трапезата при Бойко Борисов и в това няма нищо лошо, но все пак унижението в цялата тази ситуация е за политическите лидери, които приемат да участват във всичко това, пише БЛИЦ.