По всичко личи, че от управляващата формация „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ готвят поредното предизборно шоу за електората. За евродепутатския вот се очаква развод между двете формации в името на повече представители в Брюксел.

 

Само в ПП сагата кой да води бащината дружина е предостатъчна, че да замести индийските сериали в очите на избирателите, тъй като в „Промяната“ зрее нов конфликт между Кирил Петков и Асен Василев. Макар да се скараха с Даниел Лорер, настояването на Василев е именно той да оглави листата за евродепутати на ПП. Петков пък държи да инсталира свои фаворити.

„Промяната“ и ДБ се развеждат за евровота в името на келепира

Министърът на финансите обаче се зарекъл, че сред водачите на листата категорично ще е Даниел Лорер. Освен това място в тях ще намери и бившият вицепремиер Калина Константинова. Мълвата носи за място под слънцето и за друг фаворит – Божидар Божанов, но постоянните му критики по адрес на МВР по повод електронната идентификация и острите нападки към колегите му от Министерството на електронното управление, може да го пратят навсякъде другаде, но не и в Брюксел.

 

За никого не е тайна, че финансовият министър се опитва да уреди синекурен пост на Даниел Лорер и съпругата му Виолета от месеци, заради което се заформя остра разпра между Василев и Кирил Петков.

Запознати издават, че Петков пък настоявал любимката му Лена Бориславова или половинката й Мирослав Иванов да намерят челни места в листата за евровота.

 

Също толкоз бурни са и страстите в десницата, където Христо Иванов и Атанас Атанасов не могат да се споразумеят какъв пост им е нужен, за да се бетонират във властта. Докато Атанасов здраво се е вторачил в опразнения шефски пост на Антикорупционната комисия, то Иванов искал да заеме първото място за листата на европейските избори.

 

На този етап обаче Радан Кънев продължава да е фаворит да се засили отново към Брюксел и заплатата от няколко хиляди евро, но Иванов, който в момента е фаворизиран от Бойко Борисов, искал да се откъсне от тази тегоба.

 

Десните издават, че хвалбите на Борисов по адрес на Иванов, водят само до отвращение на електората на ПП-ДБ, който и без това не харесва методите на работа на новата сглобка. Затова в средите на демократите усилено се носи мълвата, че Христо Иванов може да измести Радан Кънев. Спекулациите дори пратиха Ивайло Мирчев да брани интересите ни в Европарламента.

Източник: Уикенд