Прогноза за изборите за Европейски парламент сочи, че България без цензура на Николай Бареков събира сериозна подкрепа

Прогноза за изборите за Европейски парламент другия месец показва, че ГЕРБ ще излязат победители пред основния си политически съперник БСП, макар и с малко. Според проучване на Галъп Интернешънъл, партията на Бойко Борисов ще вземе съвсем лека преднина пред червените. След проучване на нагласите на избирателите с традиционния въпрос "За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес", 20,9% от хората са посочили ГЕРБ, а 20% са казали, че ще подкрепят Коалиция за България.

[caption id="attachment_405136" align="alignleft" width="300"]Прогноза за изборите дава предимство на ГЕРБ Прогноза за изборите дава предимство на ГЕРБ[/caption]

В допитването за прогноза за изборите са участвали 1013 пълнолетни български граждани от цялата страна. Както винаги, ДПС държат твърд електорат от около 6-7%. България без цензура на Николай Бареков бележи сериозен ръст и има шанс да вкара представители в Европейския парламент с подкрепа от над 5%.

Изненадващо или не, проектът на Георги Първанов АБВ и Реформаторският блок остават извън сметките с подкрепа съответно 3 и 2 процента, което няма да им позволи да прескочат минималната бариера. Любопитното е, че двете националистически партии - НФСБ и Атака заемат сходни позиции, събирайки едва по около 2% от подкрепата на избирателите, предават от ПИК.