Минчев се жалва, че са им се случили сложни времена

При все, че всичко изглежда така, сякаш няма заден ход се оказва, че все пак има начин да прикоткат народните представители от партията на Слави Трифонов – ИТН.

В този ред на мисли председателят на парламента Никола Минчев заяви в ефира на bTV, че в рамките на това Народно събрание, което се случи вчера, означава, че вече нямат 121 гласа. Но пък на този етап няма промяна в Министерски съвет.

Прикоткват депутатите на Слави Трифонов с…

Тепърва ще става ясно дали изобщо ще има политическа криза, тъй като съществува вариант въпреки всичко да се стигне до мнозинство в пленарната зала, посочва той.

Минчев не скри, че оптимизмът му е в резултат на проведени разговори с депутати от редиците на ИТН.

Не крие, че още в погледите им е видно, че не са съгласни с ръководството. Въпреки това обаче, те не са предатели, а хора, искащи да направят нещо смислено за страната си, подчертава Минчев.

Председателят на парламента отбелязва, че в момента е ключово в краткосрочен план да бъде приета актуализацията на бюджета. Убеден е, че дори и опозицията отчитат тази задача като важна и вярва, че голяма част от политическите сили ще подкрепят бюджета.

Вярва, че все пак актуализацията ще бъде приета, тъй като в Народното събрание има 240 депутати със съвест.

В заключение той посочи, че „изтеглянето на министри“ не означава нищо на юридически език – могат да подадат оставките си. кабинетът обаче ще падне при вот на недоверие или ако вотът на доверие е неуспешен и допълва, че са им се случили доста сложни времена.

Източник: blitz.bg