Обама и Харис се подготвят за сваляне на Джо Байдън от поста президент на САЩ. Настоящият американски президент показва все по-тревожни поведенчески проблеми, което накара мнозина да предположат, че този път Байдън няма да влезе в Белия дом.

"Истината е, че Байдън проваля демократичната партия във всеки възможен смисъл. Той изглежда стар, ненадежден, неориентиран, болен и немощен. Никой не иска такъв президент начело на Америка, дори самите демократи. Той дори не успя да си спомни името на своя държавен секретар Лойд Остин, а го нарече "онзи чернокожият". Това е обидно, първо, а второ — той се прояви като расист", казват от демократичната партия.

Говори се, че Камала Харис е била обсъждана като евентуален заместник на Байдън, но заради радикалните й виждания по редица въпроси, тя е изтикана на втори план. Обама и Клинтън обаче имат за задача да оттеглят Байдън от Белия дом.

Очаква се още тази седмица — в събота или неделя Байдън да се оттегли от властта. Нанси Пелоси също е получила нареждане да говори с него. Не е ясно кой ще го замести като кандидат на демократите, но със сигурност ще бъде някой по-млад от него...