Гълъб Донев, новият премиер на България заяви, че не е сериозно да се обяви извънредно положение, въпреки тиражираната такава информация. Той увери, че кабинетът няма такива планове, въпреки че държавата се намира в сериозна криза.

Премиерът: Няма да се въвежда извънредно положение

Той отказа да коментира назначенията на новите зам.-министри, тъй като това са политически кабинети и всеки министър си подбира екипа, сядайки на новото кресло. Също така зам.-министрите освобождават поста заедно с министъра.

По случаят с НАП той обясни, че мотивите за уволняването на Румен Спецов са напълно изрядни и подплатени с факти.

Въпреки, че новият кабинет от 3 дни бива обвиняван за несвършената работа от предишния, заяви Донев. Той обеща, че ще раздвижат нещата останали в застой.

Премиерът определи проблемите с газовите доставки за много сериозни. Разчетите показват, че България е обезпечена с газ до август, а за оставащите месеци до края на годината няма яснота и сигурни доставки.

Също така подчерта, че интерконекторът е от изключителна важност и властта ще вложи всички възможни усилия, за да бъде завършен до края на август, за да гарантира снабдяването с азерски газ.

Той обвини членовете на Надзорния съвет за допуснатите грешки и следствията от тях.

Източник: lupa.bg