Край на военните действия и шанс за мир в Украйна. Вътрешният министър на Русия - Владимир Колокоцев пристигна на посещение в САЩ, за да предаде исканията за мир на страната. Официално Колокоцев е на среща на ООН, но изненадващо, той демонстрира, че всъщност има за задача да предаде тайните искания на Путин към Байдън.

 

"Колокоцев имаше забрана да влиза в САЩ, но беше допуснат под фалшив предлог. Путин е готов да започне преговори за край на войната в Украйна. И е готов да сподели суверенитета над Крим с Киев", се казва в информация на украински медии.

 

Още по-интересното е, че Путин вече прие и предложението на Турция да посредничи при преговорите. Както изглежда, в САЩ срещата е дала положителни резултати.

 

"Фактически всичко вече е решено. За Байдън ще е добре да приключи войната преди президентските избори през ноември. Той ще приеме някои от исканията на Путин, а Анкара ще си играе на официален посредник. Така Турция ще си затвърди влиянието като регионален лидер, Русия ще получи каквото иска, а Украйна ще претърпи сериозни щети, но официално ще продължи да съществува. Да, няма да бъде приета в НАТО и ще се наложи да се откаже от свои територии, под формата на автономни области, но това е вариант да спре с безумната война с Русия. Зеленски също ще запази авторитета си и единствените потърпевши ,ще са жертвите на тази политическа игра между Москва и Вашингтон",  коментират запознати...