Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Манол Пейков и народни представители от "Възраждане" стигнаха до сблъсък в кулоарите на парламента. Депутатите си размениха нецензурни реплики заради спор, започнал още в пленарната зала.

 

Ситуацията беше провокирана от декларацията на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов срещу НАТО, на която Пейков му пригласяше от мястото си, като включително използваше и нецензурни изрази. Последва размяна на обиди от трибуната от страна на зам.-председателя на "Възраждане" Цончо Ганев и Пейков. Това наложи председателя на Народното събрание да обяви почивка от 10 мин.

 

Именно след като депутатите се запътиха към стаите си в кулоарите, се стигна до сблъсъка, тъй като стаите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Възраждане" са едни до други. Пейков и депутатите от "Възраждане" бяха разтървани бързо от квесторите и техни колеги.

 

Направи впечатление обаче и че декларацията за НАТО бе просто повод. Манол Пейков отдавна си има вземане-даване с “Възраждане”, и това не остана скрито. В този ден депутатът се държеше меко казано неадекватно в кулоарите на парламента, като ескалираше дори пред журналистите, които го попитаха защо се стига до такава абсурдна ситуация и непристоен език. Той се опита да обърне ситуацията на етюд, но неуспешно. Накрая се наложи Никола Минчев да дойде и да си го прибере в пленарната зала.

 

Вижте уникални кадри от скандала, само в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu