Румен Радев отговори преди минути на най-важния за всички българи въпрос, а именно - ще има ли режим на тока и задава ли се студена и тъмна зима за всички ни?!

Въпросите са породени от решението на ЕС, подкрепено и от нашето правителство, да се правят икономии, които, като начало, ще стартират с изключването на уличното осветление на определени места и след определен час, както и осветлението на различни административни и други сгради.

Според Румен Радев обаче режим на тока за гражданите няма да има и това той заяви категорично. "Поне докато на власт е това правителство (служебното), такова нещо не се предвижда. Нашата страна е производител на електроенергия, тя е и износител на такава... Няма логика и е абсурдно да се говори за режим", заяви държавният глава.

Радев коментира също е цената на бензина като е обнадежден за бъдещото й формиране. "Сами забелязахте, че тази нощ бензинът падна под три лева, което е добра първа стъпка", каза президентът.

Питането за горивата беше по повод дали се водят преговори с Лукойл и дали българите ще могат да се надяват на нормализиране ценовата стойност на горивата, която отдавна е непосилна за мнозина.