Поредният, четвърти поред вот на недоверие срещу кабинета Орешарски отново не мина

Правителството оцеля след поредния, четвърти поред вот на недоверие. Той отново беше поискан от ГЕРБ, а като довод от партията на Бойко Борисов изтъкнаха наболялата тема за енергетиката. Те обаче не успяха да съборят кабинета след като вотът не мина.

[caption id="attachment_411708" align="alignright" width="300"]Поредният вот на недоверие не мина Поредният вот на недоверие не мина[/caption]

Разликата между гласувалите "за" и "против" свалянето на кабинета обаче беше минимална. 93-ма народни представителя гласуваха "за" срещу 116 "против". Тези резултати се запазиха и при повторното гласуване. Поредният им неуспех ядоса депутатите от ГЕРБ и те демонстративно напуснаха пленарната зала с викове "оставка".

Поведението им пък беше посрещнато с аплодисменти от колегите им от БСП и ДПС. Както знаете, днес беше гласуването за поредния вот на недоверие срещу кабинета, поискан от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов се надяваха да използват психологическия шок след размазващата си победа на изборите в неделя и да съборят правителството, след което да насрочат предсрочни избори. Опитът им обаче за пореден път се оказа неуспешен, след като още преди няколко дена от ДПС и Атака обявиха, че вотът на недоверие няма да мине, предават от БЛИЦ.