Изглежда надеждата наистина умира последна

Отдалеч си личи, че ПП прави всичко по силите си, за да се задържи на власт.

От там издават, че има позитивни сигнали, че ще си осигурят подкрепата на 121 народни представители за правителството. От кухнята на ПП отбелязват, че депутатите са наясно и разбират много добре необходимостта от това управлението да продължи. Това обаче трябва да се случи на база ясни приоритети.

ПП се издаде, че остават на власт по тази схема

Така Венко Сабрутев от Продължаваме промяната (ПП) коментира в ефира на Нова тв случващото се.

Той обаче категорично отказа да разкрие дали са водени разговори с Хиновски и Гунчева, които бяха последните отцепили се от партиите си.

Относно преговорите с ИТН, Сабрутев заяви, че Каримански е можел да участва в голяма част от диалозите, когато са били част от коалицията. След като от ПП видели поведението на ИТН, за тях е повече от ясно, че има ясни червени линии, които не могат да бъдат прекрачени.

Сабрутев е категоричен, че ИТН буквално са хвърлили държавата под влака. В този ред на мисли той попита кое би било различното, ако сега направят нова коалиция с тях – старите партньори.

Допълни, че ИТН са напуснали коалицията точно когато била входирана реформата за КПКОНПИ и когато далаверата на Капитан Андреево изплувала на повърхността.

Източник: blitz.bg