Сваленият Кирил Пеков клекна на коалиционните партньори, в свое изявление обяви Асен Василев за следващ кандидаат-премиер

Асен Василев е новата номинация на ПП за следващ премиер в рамките на това НС. Сваленият министър-председател Кирил Петков обяви, че страната ни се намира на исторически кръстопът и парите на държавата трябва да се харчат за нуждите на обществото и от „Продължаваме промяната „ твърдо са решили, че вървят в правилната посока и няма да отстъпят назад.

Бившият вече премиер е категоричен, че България е тръгнала в правилна посока и е недопустимо чуждите дипломати да се месят във вътрешните работи на  и гордо призна, че не се страхуват.

Кирил Петков се надява, че ако Асен Василев поеме кормилото на властта ще бъде добър министър-председател и е смятан за човек, на който може да се има пълно доверие: „Започнахме тежката битка заедно и заедно ще я  довършим”, емоционално призна Петков.

„Време е да се вземем в ръце заедно с всичките партньори от коалицията , както и с всичките членове на „Продължаваме промяната” , както и с тези, които са наши съмишленици и ни подкрепят.

Потвърдено! Асен Василев е номинацията на ПП за премиер (Подробности)

Днес в 17 часа Асен Василев ще трябва да приеме от Румен Радев мандата, а според депутати шансът на ПП да състави кабинет е петдесет процента.

А Тошко Йорданов коментира, че едва ли има вероятност за кабинет с този министър-председател: „Ние се обявихме за кабинет без Киро и Асен.

Източник: blitz.bg