Според него мандатът няма да стигне до ИТН и БСП

Политологът Първан Симеонов заплете голяма интрига с третия мандат.

Пред Нова нюз той изрази мнението, че има шанс да бъде съставено правителство с мандат на ДБ.

Политологът Първан Симеонов заплете голяма интрига с третия мандат

Според него, ако това не се случи с този мандат, е напълно вероятно да стане с трети. По всичко личи, че Христо Иванов е изключително сговорчив и гъвкав, и е готов на всичко, за да се задържи във властта.

Освен това Първан Симеонов прогнозира, че и скрупулите на ИТН могат да паднат с един трети мандат. Според него Христо Иванов отваря по някои въпроси и вратата си към ГЕРБ и ДПС. Дори и самият Бойко Борисов няма против.

Първан Симеонов обаче прогнозира, че е малко вероятно третият мандат да отиде в ръцете на партията на Слави Трифонов или при БСП.

Той посочи, че та моменти от ПП също се двоумят какво да правят.

Той отбеляза, че те генерално имат проблем с кворума и тези 121 народни представители ще са им нужни, ако някой тръгне да ги сваля.

Според една от хипотезите, за да има стабилност в държавата, трябва да бъдат свършени някои неща. Очевидно именно по тези теми продължават преговорите.

Политологът обаче изрази и друга хипотеза, заявявайки, че начина, по който са ги свалили им е дал много добра топка в ръцете. Темата с цените вече остана на заден план и се заговори за руските шпиони, заключи Симеонов.

Източник: blitz.bg