Той определи ИТН като „джихадисти с бомба“

Политолог извади на показ начина, по който държавният глава Румен Радев е взривил партиите с решението си.

Политологът Марио Русинов разкри в ефира на БНР, че политиците са си знаели още от самото начало, че няма да изкарат пълен мандат. Първоначалните им калкулации обаче са били, че ще изкарат поне до местните избори.

Политолог разкри как президентът Радев е взривил партиите с решението си

Той е категоричен, че много от случилите се процеси, са били катализирани от факта, че управлението бе родено под символа на редица кризи и сякаш те не бяха достатъчни, а за капак на всичко и война, която на практика едва ли не е на границата на държавата ни.

Разбира се не можем да подминем и създадените икономическа, енергийна и здравна криза.

Според политологът другият препъни камък за управляващите бе гласуването за управител на БНБ, което доведе до сериозно изостряне на тона.

При все, че шефът на БНБ трябва да е експертна позиция, битката бе политизирана и това бе видно за всички.

Русинов посочи, че точно от тогава ИТН са се държали като джихадисти, които имат бомба на гърдите си и заплашват всяко нещо, с което могат. В крайна сметка всички видяхме, че пожънаха успех и бутнаха кабинета. Той обаче допълни, че това съвсем не означава, че останалите партии не са допускали грешки.

В заключение той заяви по отношение на служебния кабинет, че Румен Радев е взривил мостовете дори и с партиите, с които е бил съюзник.

Източник: blitz.bg