Той е категоричен, че целта е да се спечели време

Политолог хвърли изненадваща бомба за ПП.

Според политолога д-р Стойчо Стойчев ПП няма да са фактор на евентуалните предстоящи предсрочни избори.

Това заяви тоя в интервю за БГНЕС.

Политолог хвърли бомба за съдбата на ПП

Той обяви, че битката наесен ще е между ГЕРБ и Румен Радев, а не между ГЕРБ и ПП.

Експертът смята, че държавният глава Румен Радев е връчил третия мандат само, за да спечели време. По този начин изборите ще са през октомври.

В този ред на мисли политологът припомни думите на Румен Радев при кацането му в Черна гора. Тогава държавният глава заяви, че би било по-добре провеждането на изборите да се случи през октомври, отколкото през септември.

В дните, които остават до края на месеца, Народното събрание ще трябва да приеме важни закони. Заради това д-р Стойчев смята, че стратегията на президента с връчването на мандата на БСП е да задържи мандата, за да може парламентът да бъде разпуснат в края на юли.

Политологът съзря в това, че преговорите стартираха като двустранни, вместо като четиристранни, свидетелство, че шансът за излъчване на ново правителство е минимален.

Другият фактор, който го кара да е скептично настроен по темата със съставянето на ново правителство е, фактът, че, за да се прокарат реформистки закони е нужно много по-голямо мнозинство от 121 народни представители.

Припомняме, че по-рано днес спортният министър в оставка Радостин Василев прогнозира разпад на ИТН.

Източник: blitz.bg